S’acosta l’hivern

El mateix lema de la casa Stark, és el que tothom repeteix dia rere dia en aquesta ciutat; “s’acosta l’hivern”.

Vaig arribar que feia calor, molta calor i dies de sol. Però poc a poc, aquella calor humida i xafogosa ha anat deixant pas a uns dies nuvolats i ventosos com el d’avui. Les temperatures han anat baixant, els professors i la gent que porta ja un temps aquí només fan que repetir “winter is coming”.

El vent és el pitjor, la temperatura de moment no és molt baixa, pel què he vist a internet entre 12 i  6ºC. Començarà a tocar anar a comprar alguna cosa d’abrigar als grans mercats d’aquesta ciutat mentres que les dependentes et repetiran “冬天来了”。

Realment no sé que creure’m. Corren fantàstiques llegendes que parlen del mar congelat, el caos per culpa de la neu i un vent tant fort i fred que talla la pell… Si és cert que 大连 està relativament aprop de de Rússia, i en una península molt ventosa, però no sé què hi ha de cert en tot això… El què si hi ha de cert i que no puc negar és el què diuen en el llibre que estic llegint ara “Se acerca el hinvierno”.

Es nota que encara que ja gairebé hagi passat de moda estic llegint el primer llibre de “Joc de trons”? He de reconèixer que el principi se’m va fer una mica pesat. Molts noms, moltes cases, sobrenoms, famílies… Com que tinc tant bona memòria pels noms no sabia mai qui era qui, ni de qui parlaven ni què passava… No obstant quan portava ja més de 1/4 part del llibre em va començar a enganxar. N’he sentit dir grans meravelles d’aquest llibre, i tot i que m’està agradant molt, no sé si n’hi ha per tant com he sentit dir… M’agraden les acurades descripcions dels llocs, vestits, armadures, etc. Però m’avorreix força quan comença a descriure llinatges interminables…

Bé, no us entretindré més que s’acosta l’hivern! Fins aviat!

 

Predicció del temps segons la casa StarckLeave a Reply