A 7 hores de diferència

Mentre que a Europa heu canviat l’hora a aquesta nit, a Xina continuem igual. Així que a partir d’avui ens portem 7 hores de diferència.

Perquè aquí no tenen horari d’estiu? Perquè seria una cosa molt estúpida. Els canvis d’hora es fan per aprofitar més les hores de llum i l’estalvi energètic que això suposa, i precisament per això també hi ha diferents fusos horaris a tot el món. Ara bé, Xina és un país que travessa 5 fusos horaris diferents i tot i això tot el país va a la hora de Pequin GTM+8.

Com és evident la diferència de les hores de sol a una punta i a l’altra del país són molt grans. Per exemple, aquí a Dalian, a l’extrem nord-est, abans de les 17h de la tarda ara que estem a finals d’octubre és pràcticament fosc. Això sí, et lleves a les 6 del matí i ja fa no sé quanta estona que és clar. El problema invers tenen a l’extrem oest de xina.

 

Fusos horaris

Així doncs, canviar l’hora a l’estiu no solucionaria absolutament res. El què primer haurien de fer per estalviar energia és utilitzar com a mínim 3 fusos horaris diferents, però pel què sembla, l’energia de moment no els preocupa gaire….Leave a Reply