Castanyada

Dia 1 de novembre, fa fred a Dalian, entre 1 i 8ºC, força vent. A la classe hi fa molt fred, el govern encara no ha engegat la calefacció, els rumors apunten que a partir de dilluns 5 l’engegaran.

Dia de tots sants i encara no he menjat ni una castanya. Mira que de tant en tant he vist “castanyeres“ amb carros de fusta on porten una ampolla de gas  i una espècie de paella amb una grava de color negre sempre sobre el foc. Posen les castanyes en la paella barrejades amb la grava negre i així es couen. Però ha resultat que sempre que m’he creuat amb una castanyera, estava tip, i quan les he buscat no n’he trobat cap.

Ahir però em vaig comprar un moniato. Els couen dins un aparell molt estrany, però que en resum queden com si els haguessis cuit al forn. La sorpresa però va ser quan en obrir el moniato va resultar ser groc. Vaig quedar-me uns instants pensant, hi havia alguna cosa que no em quadrava, els recordava taronges… Però es veu que els moniatos xinesos són grocs, sobre el gust, els recordava més gustosos i dolços, o aquí són diferents o recordo malament el gust dels moniatos…  Però si que recordava que m’agradaven molt i en canvi ahir no me’l vaig poder acabar, també he de dir que era molt gran.

Els xinos per la seva banda ho celebren poc. Alguns Karaokes i Pubs fan “Halloween party” i els cambrers i clients es disfressen, però crec que només hi van els etsrangers…

Que passeu una bona castanyada i guardeu-me algun penallet!One Response to “Castanyada”

  1.   Laura Says:

    Eiiii!!! Ahir vaig fer panellets a casa i vaig pensar en tu!!!! xD
    Abriga’t molt :p
    Un petó Guillem!!

Leave a Reply