Els Xinos que em fan el menjar!

Encara no sé com hi vaig arribar a entrar. És un local molt aprop de la universitat, no serà gaire més gran que la meva habitació, 25m2 com a molt? 3 taules per banda, amb 4 tamborets de plàstic baixos cada una i un passadís al mig. El terra que en algun moment havia estat blanc acostuma a tenir un color negrós sobretot quan plou, uns quants tovallons de paper arrogats, algun palillo, burilles de cigar i taps de cervesa el decoren, tot i que crec que cada dia escombren una hora o altre.

Entrada del restaurant

2 gossos molt simpàtics tot i que no gaire nets, i un gat es passegen tranquil·lament, entren i surten tant del local com de la cuina sense cap mena de problema i estan sempre al cas de qualsevol cosa de menjar que pugui caure al terra. I fins i tot si algun dels clients és amable els crida i els dona alguna coseta expressament.

La carta és un full de paper amb lletres xineses mig esborrades situat sota el vidre de la taula i un gran panell groc a la paret que la complementa. La taula, petita i baixa, té com la majoria de taules xineses un vidre per sobre les estovalles per tal de facilitar la neteja. Tot i que en aquest cas no crec que faciliti gaire res.

Menú

La cambrera, una dona un pèl grossa per ser Xinesa d’uns 40 anys i molt amable ens rep sempre amb un somriure. El cuiner, el seu home, alt, prim i callat, és un dels millor cuiners que he vist. El menjar d’aquest lloc és difícilment superable. El prèu pràcticament la meitat que en el menjador de la universitat, pago entre 0,50-2€, la qualitat molt superior i realment quedes ben tip si és que t’ho pots acabar.

Els clients, normalment els mateixos. A l’hora de sopar entre 3-4 homes i 1-2 dones que es passen allà hores carregant l’ambient amb el fum dels cigars, mentres beuen una i altra cervesa. La cambrera i el cuiner sovint s’ajunten a la taula quan no tenen feina. Acaba sent tot com una gran família i sovint ens pregunten coses, i parlem una mica a la vegada que ens ofereixen coses de menjar que tenen sobre la seva taula atapeïda de plats.

Clients habituals

 

Parlant amb els de la taula del costat

Els dinars un pèl diferent, en alguna ocasió no hem pogut entrar-hi. S’ha de comptar que amb menys de 15 persones, tot i que algunes colles comparteixin taula, ja pràcticament no pots trobar lloc per 3 persones…

Un dels errors més terribles va ser anar al lavabo i conseqüentment veure la cuina. Havia vist sovint gent entrar i sortir de la cuina, vaig descobrir que anaven al lavabo, cosa que em pensava que no tenien. Al fons de “la cuina”, hi ha una porta a la dreta, on en un quarto de menys de 2m2. Les dimensions comporten que pràcticament no pots ni girar-te sense tocar les parets, i allà, en el bell mig dels 2m2 hi ha un forat al terra ,una cisterna a la paret que no funciona, i una bombeta fosa penjant d’un fil.

Sí, he parlat de “la cuina” mare meva, sort que el menjar que fan és increïble i que de moment no m’ha fet mal (bé, sí, un dia després de menjar en aquest restaurant crancs i marisc de la taula del costat em vaig passar 3 dies al vàter, però devia ser perquè un dels crancs estava malament, perquè a ningú més li va fer mal). No em veig en cor de descriure la cuina. Per fer-vos una idea ràpida, és una espai entre la porta i el lavabo, de menys de 3 metres de llargada on hi ha 2 fugons i una taula plena de pots de llauna i vidre bruts i llaunes amb salses i espècies vàries. A la paret de l’esquerra uns quants woks i paelles bruts i engreixinades penjant de claus a la paret. A la paret contrària feixos de cebes, alls tendres, caixes de tomàquets i altre verdura que en aquell moment el gat estava olorant. Una nevera que igual que les parets i tot el què havia estat blanc ara és gris fosc, i una eixata rudimentària sobre una pica de formigó.

Bé, però el més important que fan un menjar boníssim!! Per això hi vaig com a mínim un cop el dia…

Suc de cacauets. És prou bo!

-> Porto uns dies força desconectat, ja que el gmail i tot lu de google  va fatal ara he trobar aquesta notícia que diu el perquè (http://www.ara.cat/mon/asia/govern-xines-bloqueja-totalment-Google_0_808119324.html) al faceboom no hi puc entrar, etc. He pagat un VPN, no és gran cosa però sembla que com a mínim tinc gmail i facebook de tant en tan! c;)Leave a Reply