沈阳 Shenyang

Shenyang és la capital de la província on estic, és a dir de la província de Liaoning, i antigament la capital de la Manchuria. El primer que cal destacar és el fred, la temperatura màxima del cap de setmana ha estat al voltant dels -8ºC i la mínima a uns -20ªC. Tot i la samarreta tèrmica, mitjons tèrmics fins als genolls, jersei, jaqueta, bufanda i el meu super-gorro quan portaves unes quantes hores a fora el fred es notava força.

Gorro+Bufanda glaçada

Gorro+Bufanda glaçada

El meu super-gorro, és un gorro que em vaig comprar allà, com el que portaven la gent i els policies d’allà. És un gorro així com d’estil Rus, i que a vegades em fa sentir com en Goofy però que és super còmode i em manté les orelles calentes. La cara me la tapava am la bufanda, que al cap d’un rato de portar-la es quedava rígida en congelar-se el baf de la respiració.

La ciutat té una gran, encara que més petita que al de Pequin, “Ciutat prohibida” molt ben conservada i tranquil·la, en la qual suposo que per l’època de l’any gairebé no hi havia gent. A més, la neu que només deixava veure el terra en els camins que algú havia netejat, li donava una tranquil·litat i una imatge molt especial.

La segona cosa és important de la ciutat és la tomba del 2n emperador de la dinastia Qing, situada en mig d’un parc de més de 300.000Km² (segons el cartell) i ple d’immensos pins de més de 400 anys. Altre cop la neu, rodejant les edificacions de pedra gris, amb pilars de fusta vermella feien que la passejada, malgrat el fred, fora d’allò més agradable. Els grans llacs que hi havia en els parcs completament glaçats cosa que havien aprofitat per apartar la neu formant camins i grans pistes per poder patinar o llogar invents d’allò més estranys per lliscar sobre el gel.

Jo, sobre un llac glaçat

Jo, sobre un llac glaçat

Un mercat musulmà, un temple taoista i els parcs del voltant del riu són altres coses que interessants a visitar.

 

Restaurant a assecant verdura al carrer, el pitjor és saber que és el què menjo als restaurants...

Restaurant a assecant verdura al carrer, el pitjor és saber que és el què menjo als restaurants…

Congelador Natural?

Congelador Natural?

Trobareu més i millors fotos a: http://www.flickr.com/photos/86101266@N03/

 4 Responses to “沈阳 Shenyang”

  1.   assumpta Says:

    una abraçada ben forta

  2.   Montse Marin Says:

    Gràcies Guillem pels bons moments que em fas passar llegint el teu blog!!!Felicitats pel que estàs fent i per tal com ho escrius.
    Montse (una amiga de la mare)

Leave a Reply