Un nadal diferent, però amb Tió

Avui vigília de nadal, dia del tió, un dia diferent dels altres 21 viscuts.

Si és cert que alguns carrers han intentat posar llums per semblar que estan decorats de nadal i que alguns supermercats venen barretines de Pare Noel i altres coses nadalenques, aquí no celebren el nadal i es nota en l’ambient. M’ha fet gràcia un home d’una botiga, que suposo que per veurem estranger m’ha desitjat bon nadal en marxar… També ha estat bonic veure nevar mentre feia sol aquest migdia, cosa que no havia vist mai. Bé no ha fet la gran nevada, però si per deixar una fina capa de neu on ja no en quedava dels dies anteriors. Això m’ha fet pensar que si quan plou i fa sol les bruixes es pentinen no sé què deuen fer quan neva i fa sol…

És la nit de nadal, la nit del tió i com es pot entendre una nit així sense tió? No seré a casa, no soparé amb tota la família ni faré cagar el tió al costat del foc, no menjaré sopa de galets farcits  demà tampoc hi haurà pollastre al forn per dinar, però el què no em trauran serà fer cagar el tió.

No ha estat difícil trobar un petit tronquet pel cos i 2 de més petits per les potes. Un paper amb ulls i boca per fer lacara, una barretina de paper de vàter pintada amb bolis de colors, un tros de paper de vàter amb dibuixets i amb la inscripció de “圣诞节快乐” (Bon Nadal). Amb “palillos xinos” com a bastons i uns quants bombons comprats a un supermercat europeu faran el fet.

Així que aquest vespre, tot i que molt lluny i amb altre companyia el tió també cagarà!

El nostre Tió

El nostre Tió

Per rematar la nit, hem anat amb en Domingo i la Mari, uns companys de feina d’ell i un amic seu xinès (vicepresident del 2n banc més important de xina) a cantar a un Karaoke! I així acaba la meva revetlla de nadal!

 

圣诞节快乐! Bon nadal a tothom! espero que us hagueu portat bé i que el tió us cagui molts turrons! (Si algú s’ha portat molt bé i n’hi caga molts en pot guardar una mica del d’Alacant i de Crema)

 

Ps: Facebook i gmail no em funcionen….

 

 3 Responses to “Un nadal diferent, però amb Tió”

  1.   els teus pares Says:

    Molt maco el tió. El de casa també ha cagat per tu,ho guardem per quan tornis.

  2.   Carla Says:

    Aixi m’agrada! Escampant tradicions pel mon 🙂 que tinguis un molt bon nadal ylla! Una mica diferent, pero igual de bo segur! Un petonaaaasss*

  3.   Eva Says:

    A Granada també he intentat que entenguin que els catalans fotem catanyes a un tronc perquè ens cagui regals…i tot sense que semblem uns agressius matadors d’arbres! Feliç solstici d’hivern (passat) 😉

Leave a Reply