Hong Kong I

Hong Kong o en caràcters 香港, que la traducció dels caràcters vindria a dir “port de les olors”. Això és el què estat i és Hong Kong, un gran port on convergeixen gent i cultures de tot el món fent d’aquest port un lloc únic. Hong Kong te unes 160 illes, tot i que la principal activitat recau en la “main island” i al “Kowloon”. Passejar pels carrers d’aquestes 2 zones és un complet espectacle de llums, neons i olors a totes bandes. En sortir d’aquestes 2 zones et queda un 70% de Hong Kong verge, ple de natura, platges paradisíaques, pobles petits…

Això definitivament no és Xina. Aquí l’anglès és oficial i moltíssima gent el sap, entre ells normalment parlen cantonés, que és impossible d’entendre. A més, escriuen amb caràcters xinesos tradicionals, cosa que fa que entengui un 70% menys de caràcters dificultant una mica llegir els menús que no tenen traducció. El mandarí el sap força gent, sobretot jove ja que des de què Inglaterra va tornar Hong Kong a Xina, el mandarí s’estudia a les escoles. Els preus tampoc són xinesos, sopar per menys de 3,5€ és realment complicat.

Estic en un hostal que està prou bé, l’únic problema és que és il·legal, ha! i l’escarbat que m’acabo de trobar a la dutxa… De fet més que un hostal, hi ha un pis on hi ha una recepció, i després et porten a un altre pis a un altre bloc de pisos. Han posat lliteres al menjador del pis i l’han reconvertit en un dormitori de 8 persones, a les 2 habitacions del pis són habitacions de 4 persones, cuina i 2 banys compartits. És divertit pel pilot de gent que coneixes aquí, concretament m’ha fet gràcia el noi Taiwanès que en dir-li que era de Barcelona m’ha contestat, “així no ets espanyol!” es veu que coneixen força el nostre cas perquè ells estan més o menys iguals…

IMG_9588

Aquesta entrada sobre Hong Kong la deixo aquí, la pròxima parlaré sobre una altra illa de Hoong Kong anomenada Lantau i que per mi és com un paradís!

més fotos a:http://www.flickr.com/photos/86101266@N03/sets/72157632467861109/Leave a Reply