Lantau island

Lantau és una de les  160 illes perifèriques de Hong Kong i també una de les més grans tot i que amb molt poca població. S’arriba amb ferri o ara també amb metro. A part d’un Disneyland que han fet a la illa, la resta és pràcticament verge. Hi han un parell de poblets que destaquen, són Ngong Ping i Tai O.

A Ngong Ping s’hi arriba amb telefèric o amb una hora de bus. És dalt d’una muntanya. El poble és un carrer, on totes les cases venen souvenirs, més que un antic poble sembla un centre comercial a l’aire lliure. I és que just al costat del poble, després de pujar uns quants graons més fins al cim de la muntanya hi ha el Buda assegut de bronze més gran del món cosa qua atrau a molts turistes.

IMG_9729

El què més em va agradar de l’illa, va ser Tai O. En una entrada de mar cap al bosc tropical de l’illa hi ha aquest petit poblet de pescadors amb cases de fusta sobre l’aigua. Alguns carrers són tant sols ponts de menys de 2 metres d’amplada que connecten unes cases amb altres, de fet, en cap dels carrers del poble pot circular-hi un cotxe. Al carrer principal tot son petites paradetes de peix i marisc assecat i una salsa de gambes que produeixen allà mateix.

No cal dir que tota la ciutat te una peculiar olor a peix sec i a mar, que sobretot es fa evident quan es passa pels barrils de gambes triturades que deixen el sol perquè fermentin produint aquesta preuada salsa. No obstant, la tranquil·litat d’aquell lloc, el clima càlid, i el bosc tropical que rodeja el poble fins a pocs metres del mar on es troben unes petites platges plenes de  petxines fan d’aquest lloc gairebé un paradís.IMG_9436_1

Una escursioneta amb barca pel canal principal i pel mar, passejar fins a dalt d’una muntanya des d’on diuen que sovint es poden veure dofins, testar un te amb olor de gasoil típic del poble, menjar una mica de peix sec a la brasa… Són algunes de les coses agradables i recomanables de fer a Tai O.Leave a Reply