3ra obertura del blog i cap a Taiwan

Aquest cop el viatge no és a Xina, vaig a Taiwan. Bé, de fet sí que és a Xina, a veure aclarim-ho: El què coneixem comunament com a Xina és  la “República Popular de la Xina ” i el què coneixem com a Taiwan és la illa principal de la “República de Xina“. És cert que la Republica Popular Xina no reconeix a la República de Xina com a un estat independent, ans com una altra província més. Però la realitat és que la República Popular no té cap poder sobre la República de la Xina la qual té la seva capital a la ciutat de Taipei (台北市) al nord de l’illa de Taiwan (台湾). No entraré sobre la història i formació dels 2 països que va succeir quan el govern de Pequin va haver d’escapar a Taiwan durant la revolució comunista, si algú li interessa pot llegir-ho a wikipedia.

Algú de vosaltres es pot estar preguntant; ara a Taiwan? per quant temps? a què fer?

Doncs responc: Sí. Gairebé 2 mesos i mig. A un laboratori a aprendre unes tècniques pel meu doctorat.

I la resposta llarga i segurament menys entenedora és: Que m’han donat una beca del govern Taiwanès que em permet anar gairebé 2 mesos i mig a un grup de recerca en Bioinformàtica de la “National Yang-Ming University of Taipei” per aprendre a reconstruir xarxes de regulació genètica per micro-RNAs, que em necessito per finalitzar el meu doctorat.

Així doncs, pot ser que de tant en tant durant l’estància a Taipei torni a escriure en aquest blog.Leave a Reply